Nyheter

AG EMS väljer Hogia Ferry Systems

Den tyska färjeoperatören Aktien-Gesellschaft EMS har skrivit avtal med Hogia Ferry Systems för implementation av deras standardprogram för färjebokningar, BOOKIT.

Aktien-Gesellschaft EMS (”AG EMS”) driver färjetrafik mellan Emden och ön Borkum, med både traditionella färjor och höghastighetsfärjor. Företaget kommer också att använda BOOKIT för sina hamnkryssningar och utflykter.

– AG EMS har varit funnits i över 175 år och är ett mycket anrikt företag med ett brett utbud av service och tjänster till öbor och besökare. Vi är stolta över denna affär och vi är mycket glada över att de ger oss förtroendet. Med BOOKIT kommer AG EMS att ha en bokningsplattform som avsevärt förbättrar kundupplevelsen och samtidigt ha ett bättre verktyg för sin personal. Jag är säker på att detta är början på ett kreativt och långsiktigt partnerskap och vi välkomnar AG EMS in i BOOKIT-gemenskapen, säger Niclas Blomström, bolagschef på Hogia Ferry Systems.

– Vårt nuvarande system saknade de möjligheter som vi och vår verksamhet kräver så vi behövde ersätta det med ett modernt och pålitligt standardsystem för färjebokningar samt incheckning av dessa. Vi undersökte vad som finns på marknaden och hade även diskussioner med en annan färjeoperatör i närområdet. Efter att ha gjort ett proof-of-concept-projekt med Hogia Ferry Systems så bestämde vi oss för att de passade oss bäst. BOOKIT erbjuder allt vi efterfrågat och det omfattande BOOKIT API:et kommer att ge oss en obegränsad möjlighet att bygga våra egna kundinriktade applikationer och web-bokning, vilket vi såg som en stor fördel, säger Stefan Beekhuis, CIO på AG EMS.

Bilden visar från vänster: Jan Meyer (AG EMS), Stefan Beekhuis (AG EMS), Niclas Blomström (Hogia), Maria Åkersten (Hogia), Claus Hirsch (AG EMS).