Nyheter

Load Up North: Mässpremiär för demokörning av Volvo EC230 Electric

Med mässpremiär för demokörning av den nya eldrivna 23-tons grävmaskinen Volvo EC230 Electric, så tar Swecon ytterligare steg in de större produktsegmenten när det gäller elektrifierade maskiner. Men det finns många fler intressanta nyheter att ta del av i den 1 500 kvm stora montern under mässan Load Up North i Boden den 24-26 augusti.

Trots den tydliga närvaron av marknadens bredaste sortiment av eldrivna anläggningsmaskiner, så kommer de kunder som har behov av konventionella maskiner i sin verksamhet, inte att bli besvikna när Swecon visar ett urval ur Volvo Construction Equipments produktprogram på branschmässan i Boden.

– Load Up North är fortsatt en mycket viktig mötesplats för Swecon och våra kunder. Vi är geografiskt starka med en hög lokal närvaro i regionen och dessutom marknadsledande, vilket innebär att det är viktigt att vi finns på plats och visar upp de senaste nyheterna för våra kunder, säger Erik Sandlund, försäljningschef för Region Norr på Swecon.

– Det är mycket som händer i norr och vi på Swecon är inblandade i många stora projekt, parallellt med detta så går omställningen från förbränningsdrivna fordon till el snabbare än någonsin och många nyheter från Volvo skall presenteras, vissa av dem finns på plats i vår monter för både beskådan och provkörning!

En stor och interaktiv monter

Swecons närvaro består av en 500 m2 stor statisk del och en 1 000 m2 stor demonstrationsyta.

På demonstrationsytan ligger fokus främst på att leverera buller- och vibrationsfri provkörning med flera olika modeller ur Volvos eldrivna sortiment, där ett antal modeller går att köpa med stöd av Klimatpremien från Swecon – allt för en enklare och lönsammare övergång till utsläppsfri eldrift.

På den statiska ytan ligger fokus på grävmaskiner i olika storlekar och med olika drivlinor, men den hjullastarintresserade kan även bekanta sig med en unik hyttsänkt Volvo L260H hjullastare. Vår kunniga produktspecialister finns på plats för att svara på frågor och berätta mer om det ständigt växande utbudet av produkter och tjänster från Swecon och Volvo CE.

– I vår expotrailer bjuder vi på miniseminarier där vi presenterar nya digitala produktivitetstjänster som ger kunden mer kontroll, enklare administration och en lönsammare, effektivare och säkrare arbetsplats. Träffa även vår kompetenta serviceorganisation som gör att kundernas maskiner arbetar med minsta möjliga stillestånd. För de som vill bli en del av vårt team, så finns det många lediga tjänster över hela landet för de som vill jobba med Volvo hos marknadsledaren, säger Fredrik Rigö, Chef Marknadskommunikation på Swecon.

Sist men inte minst, missa inte att ta en närmare titt på det Swecon-supportade CE Dealer Team by Volvo Construction Equipments rallycrossbil som tävlar i det helelektriska FIA World Rallycross Championship – ett monster på 680 hk och 880 Nm som gör 0-100 km/tim på 1,8 sekunder! Swecon och teamet är nu inne i den andra säsongen i det 100 % eldrivna rallycross-VM med den helt jämställda förarbesättningen bestående av förarna Niclas Grönholm och Klara Andersson.

Maskiner och fordon – statiskt i montern

Volvo EWR130 hjulgrävare

Volvo EC18 Electric minigrävare (kampanj)

Volvo L25 Electric hjullastare

Volvo L50HS hjullastare

Volvo L260H hjullastare, hyttsänkt

PWR RX1e – elektrisk rallycrossbil från World RX

Maskiner – på demonstrationsfältet

Volvo L20 Electric hjullastare

Volvo ECR88 bandgrävare

Volvo EC230 Electric

Volvo ECR25 Electric