Nyheter

National Geographic bjuder på en unik upplevelse av Sverige i den nya femte säsongen av ”EUROPA FRÅN OVAN”

Seriens första avsnitt sänds söndagen den 27 augusti kl. 21:00 på National Geographics tv-kanal. I avsnittet kommer vi nära några av Sverige och Nordens mest kända såväl som dolda skatter – allt detta ovanifrån med hjälp av hänförande drönarbilder. 

I National Geographics femte säsong av ”EUROPA FRÅN OVAN” får du följa med på en magisk och gripande resa genom Europas länder. 

I det första avsnittet besöker vi de nordiska länderna, Sverige, Danmark med Färöarna, Norge, Sverige, Finland och Island, och du får en närmare titt på några av ländernas dolda skatter. De efterföljande avsnitten bjuder på spektakulära flygningar över Medelhavet, Beneluxländerna, de spanska öarna, Alperna och de brittiska öarna. 

Du får vara med när den vackra Guldbron efter en lång färd från Kina når sin slutdestination, Slussen i Stockholm, för att installeras med oerhörd precision. Dess gyllene färg, som också gett bron sitt namn, är framtagen för att passa den omgivande arkitekturen som vackert visas uppifrån. 

Som tittare får du också följa med på en fartfylld upplevelse i Stockholms skärgårds vackra miljö sida vid sida med deltagarna i det utmanande swimrun-loppet ÖTILLÖ. 

Genom årets alla säsonger visas fantastiska vyer som bland annat vår nationalklenod Stadshuset i Stockholm men också enastående norrsken. 

Vi får segla över snötäckta skogar och iskalla hav, och allt detta tillsammans med en unik inblick i Sverige och våra grannländers magnifika miljöer och kultur. 

De följande avsnitten tar dig vidare på en resa som ger dig en djupare insyn över områden som Medelhavet, Beneluxländerna, de spanska öarna, Alperna och de brittiska öarna. I dessa avsnitt tar serien oss nära allt från imponerande ingenjörsarbete och innovationer till lokal flora och fauna, och lämnar ett intryck av den europeiska kulturen. 

Upptäck allt från storslagna ingenjörsprojekt i Benelux-regionen, hur julen firas på Medelhavsön Malta, till en dramatisk vikingafestival på de brittiska öarna. 

Besök en luftballongfestival i Alperna och upplev när en gotisk katedral på de spanska öarna möts av ett vackert ljussken. 

Men också hur fågelperspektivet över Kanarieöarna och Balearerna visar fantastiska havsdjur och unika vingårdar. 

Den femte säsongen av ”EUROPA FRÅN OVAN” sänds exklusivt på tv-kanalen National Geographic i Sverige den 27 augusti kl. 21.00 och följande fem söndagar.