Nyheter

Kristoffer Tamsons (M): ”Bilförbud i städerna är en ideologisk kullerbytta”

”De som med revolution velat stöpa om våra städer, deras rörlighet och funktion gör återkommande samma misstag. De glömmer att det redan bor människor i städerna.”

Det skriver Kristoffer Tamsons (M) regionråd i opposition, Region Stockholm apropå debatten om de bilfria städerna i en debattartikel i Dagens Industri:

”Länge har röster höjts för att begränsa eller förbjuda bilar i våra städer. Förbudsrösterna från vänstern har hörts länge. De senaste åren har de dock fått sällskap av delar av högern. Det kan närmast liknas vid en ideologisk kullerbytta. Inte minst för en modern grön höger. När borgerligheten omprövar sin politik efter valförlusterna i storstäderna måste även de senaste årens trafikpolitik omprövas.”

”Återkommande har det funnits de som närt drömmar om att från ovan och med revolution stöpa om våra städer, deras rörlighet och funktion. Särskilt under efterkrigstiden har den sociala ingenjörskonstens profeter tagit ett starkt grepp om arkitektur, stads- och trafikplanering. Återkommande görs samma misstag. De glömmer att det redan bor människor där. Människor som valt att bosätta sig i staden, byggt sina liv kring staden och den enkla förhoppningen om att vardagslivet ska fungera. De är ofta vare sig betjänta av eller vinnare på en dogmatisk trafikpolitik.”

Läs hel debattartikeln här:

https://www.di.se/debatt/bilforbud-i-staderna-ar-en-ideologisk-kullerbytta/