Nyheter

Köpet av Frigoscandia är nu godkänt

Från den 4 mars, 2024, är Frigoscandia AB ett helägt dotterbolag till Dachser och därmed en del av logistikleverantörens Food Logistics-nätverk. Detta markerar också starten för det skandinaviska livsmedelslogistikleverantörens fullständiga integration i Dachsers nätverk.

I slutet av december tecknade Dachser ett avtal om att förvärva Frigoscandia, den ledande leverantören inom livsmedelslogistik för temperaturkontrollerade och frysta produkter på den nordiska marknaden, från private equity-investeraren Mutares SE & Co KGaA. Förvärvet möjliggör för Dachser att utvidga sitt Food Logistics-nätverk till de nordiska länderna. I februari godkändes förvärvet av EU-kommissionen. När förvärvsprocessen nu är slutförd kan integrationen i Dachsers nätverk inledas.

– Förvärvet stärker avsevärt vår position inom livsmedelslogistik i Norden, säger Burkhard Eling, CEO för Dachser. För Frigoscandia är integrationen i Dachser ett viktigt steg mot en långsiktig och säker utveckling i ett dynamiskt växande företag. Frigoscandia passar utmärkt in i vår verksamhet och vår tillväxtstrategi i Sverige, Norge och Finland. Båda företagen delar samma uppfattning om värderingar och kvalitet.

Dachser är för närvarande representerat i Norden av European Logistics, företagets verksamhet för vägtransporttransport och lagerhållning av industri- och konsumentvaror, samt av en flyg- och sjöfraktsorganisation. Frigoscandia, med huvudkontor i Helsingborg, har ett sammansvetsat och effektivt nätverk för distribution av temperaturkontrollerade och frysta livsmedel.

Företaget erbjuder transporttjänster i hela Sverige genom ett rikstäckande nätverk. Frigoscandia utför dessa tjänster i samarbete med olika servicepartner, men har också en egen lastbilsflotta. Inom internationella livsmedelstransporter arbetar Frigoscandia med vägtransporter samt flyg- och sjöfrakt och är verksamt på 51 marknader.

Dessutom driver företaget lagerhållning med tolv logistikanläggningar i Sverige samt tre anläggningar i Norge, utformade för förvaring av livsmedel. 2022 omsatte Frigoscandia cirka 300 miljoner euro.