Nyheter

Flexis SAS utvecklar nästa generations el-transportbilar

CMA CGM Group har gått med i Flexis SAS tillsammans med Renault och Volvo för att utveckla nästa generation elektriska transportbilar.

Tre världsledande aktörer inom sina områden skapar en innovativ lösning för att möta energiomställningens utmaningar inom transport och logistik.

CMA CGM Group har förvärvat en 10% ägarandel i Flexis SAS och planerar att investera upp till 120 miljoner euro fram till 2026.

Renault och Volvo äger 45% var och planerar att investera 300 miljoner euro vardera under de närmaste tre åren.

Philippe Divry utses till VD och Krishnan Sundararajan till operativ chef för det nya företaget.

Flexis SAS kommer att ha sitt säte i Frankrike och tillverka de helt elektriska transportbilarna vid Renaults fabrik i Sandouville.

Fordonen kommer att byggas på en ny elektrisk plattform med hög modularitet till konkurrenskraftig kostnad och förbättrade säkerhetskrav.

De anslutna tjänsterna kommer att möjliggöra övervakning av leveransaktivitet och affärsprestanda, vilket minskar globala kostnader för logistikaktörer med upp till 30%.

Transportbilarna kommer att erbjuda stor kapacitet för stadsmobilitet och flexibilitet för olika batterikapaciteter, inklusive den första 800V-arkitekturen på marknaden.

Produktionen kommer att ske på Renault Groups Sandouville-anläggning, som planerar att anställa 550 personer under de kommande fyra åren.