Nyheter

PN och Sandströms Center samarbetar för att möta fordonsbranschens kompetensbrist

Fordonsbranschen står inför en utmaning och under de kommande två åren beräknas 4 000 tekniker/mekaniker behöva anställas. För att möta dessa utmaningar har  Professionals Nord och Sandströms Center ingått i ett samarbete för att gemensamt bemöta den rådande kompetensbristen inom motorbranschen.

I en ny rapport från Transportföretagens framkommer det att det råder en stor brist av tekniker/mekaniker inom fordonsbranschen, där uppemot 4 000 kommer behöva anställas mellan 2024 och 2026. Enligt rapporten har den främsta utmaningen vid rekrytering, för alla kategorier utom chefer, varit att hitta individer med rätt yrkesutbildningen.

Professionals Nord och Sandströms Center går nu samman för att möta detta behov genom ett utbildningsprogram som intensivutbildar skadetekniker.

– Vi är stolta över att vi tillsammans med Sandströms Center initierat ett utbildningsinitiativ som inte bara möter kompetensbristen utan också fungerar som en nyckel för karriärväxling. Detta är en fantastisk möjlighet att omvandla sitt intresse till en framgångsrik karriär inom fordonsindustrin, säger Liam Pettersson, Kundansvarig Professionals Nord.

Tillsammans med Sandströms Center har Professionals Nord skräddarsytt ett intensivt utbildningsprogram för skadetekniker som sträcker sig över endast sju veckor. Genom att tillämpa metoden Accelerated Learning kombineras kunskap med praktiska moment för att snabbt utbilda individer och ge dem de färdigheter som krävs för att kliva in i en ny yrkesroll.

– Samarbetet med PN har fungerat väldigt bra över tid, och vi ser väldigt mycket fram emot att göra denna satsning tillsammans. Vi tror att detta är framtiden för att hitta rätt kompetens till vår bransch, säger Johan Sandström, Operativ chef Sandströms Center.

Programmet är passande för individer med ett intresse för fordon och teknik och som är redo för att ta sig an en ny yrkesroll. Utbildningen sker i Luleå med garanterad anställning i Spånga, Jordbro, Malmö eller Helsingborg efter examen. Programmet har start den 3 juni och deltagarna kommer vara färdigutbildade den 19 juli. Rekryteringen är i full gång och för dig som är intresserad går det att läsa mer om programmet här.

Kort om programmet:

Möjlighet att byta karriärbana på bara 7 veckor

Utbildningsersättning under studietiden

En garanterad anställning med möjlighet att utvecklas på ett familjärt bolag med god gemenskap

Vill du veta mer om Accelerated Learning-koncept kontakta:

Christoffer Sjölander

Affärsutvecklare Accelerated Learning, Professionals Nord
[email protected]
073- 30 22 373