Nyheter

Delta lanserar ultrasnabba laddare för tunga elfordon på Nordic EV Summit

Delta, en global ledare inom energihantering och leverantör av IoT-baserade smarta gröna lösningar, kommer vid Nordic EV Summit 2024 i Norge att visa upp sina banbrytande Smart EV Charging Infrastructure Solutions, skräddarsydda för kommersiella, offentliga och flotta applikationer. Dessa inkluderar den nya UFC 500, en 500kW DC ultrasnabb laddare för tunga och offentliga elfordon (EV).

UFC 500 erbjuder oöverträffad bekvämlighet och kan ladda ett tungt elfordon (e-lastbil/e-buss) med stor batterikapacitet vid 460 kW effekt inom 2 timmar, vilket i genomsnitt resulterar i en räckvidd under en hel dag drift.

Arto Suni, chef för försäljning och marknadsföring, eMobility och Smart Energy Solutions på Delta EMEA, betonar hur UFC 500 gynnar Charge Point Operators (CPO:er) och EV-förare:

– Mitt i ökningen av laddningsbehov med hög effekt och utmaningar vid markförvärv för För elbilsladdningsoperatörer framstår UFC 500 som en idealisk lösning genom sitt anmärkningsvärda förhållande mellan kraft och fotavtryck. Dessutom tillhandahåller UFC 500 redan framtidsorienterad och optimerad laddning, vilket gynnar förare genom minskad tid vid laddningsstationer, samtidigt som CPO:s investeringar skyddas under de kommande fem till tio åren.

Högpresterande 500 kW DC EV-laddare

Deltas nylanserade UFC 500 är skräddarsydd för både offentliga och tunga applikationer, och erbjuder en relativt kompakt men ändå kraftfull lösning med ett utmärkt förhållande mellan kraft och fotavtryck. Den möjliggör ultrasnabb laddning av tunga fordon på 460 kW och stöder samtidig laddning av två moderna elbilar på upp till 250 kW vardera.

Deltas patenterade interna kretstopologi resulterar i en mycket kompakt, lätt kraftmodul, som även en person kommer att finna lätt att hantera.

Laddaren är byggd för att klara krävande förhållanden med sin robusta allvädersdesign och har bekväma användarfokuserade innovationer som ett sofistikerat kabelhanteringssystem och integrerade betalningslösningar. Genom att tillgodose de kritiska behoven hos både laddningsoperatörer och slutanvändare, står UFC 500 till en högpresterande laddningsstation på marknaden, redo att möta den ökande efterfrågan på elbilar i alla segment.

Skräddarsydda lösningar för en mångsidig marknad

Bortsett från UFC 500 EV-laddaren kommer Delta också att erbjuda hela sitt utbud av infrastrukturlösningar för elbilsladdning. Detta inkluderar Slim 100 EV-laddaren, en 100kW DC snabb EV-laddare med en kompakt design perfekt för utrymmeskritiska applikationer, och DC Wallbox 50kW EV-laddare.

Dess slimmade design är idealisk för stads- och gatuladdningsmiljöer. Deltas uppvisade produkter och lösningar är designade för att tillgodose ett brett spektrum av tillämpningar, från kommersiella och offentliga till elbilsflottor, vilket visar Deltas engagemang för att stödja övergången till hållbar energianvändning.

En nyckelattraktion kommer att vara DeltaGrid® EVM-ledningssystemet, en innovativ lösning som hanterar nätutmaningar genom att integrera energilagringslösningar och utnyttja förnybara energikällor för optimal energireglering. Den belyser företagets innovativa tillvägagångssätt för att hantera laddningskraft, ta itu med nätutmaningar och främja användningen av förnybara energikällor.

Följ med Delta på Nordic EV Summit 2024, monter B2-14 på NOVA Spektrum i Oslo, Norge, den 4-5 april, för att utforska framtiden för smarta elladdningslösningar. Upptäck hur Deltas avancerade teknologier och integrerade lösningar driver övergången till en mer hållbar och effektiv energiframtid.