Nyheter

Djurgårdens Färjetrafik driver SL:s nya miljövänliga pendelbåtslinje

Den 15 april var det premiär för SL:s nya pendelbåtslinje 84 mellan Ålstäket på norra Värmdö och Slussen samt Strömkajen i Stockholm City. Linjen erbjuder Värmdöborna möjligheten att på ett miljövänligt och stressfritt sätt pendla till och från innerstan. Djurgårdens Färjetrafik driver linjen och SL:s vanliga biljetter gäller ombord.

Linjen kommer att trafikeras med två fartyg och en enkel resa hela sträckan från Ålstäket via Norra Lagnö, Koviksudde, Riset och Slussen till Strömkajen tar ca 70 minuter. Ombord finns café, WC och gratis Wi-Fi, vissa sittplatser har ett litet bord vilket ger möjligheter att jobba, studera eller nöjessurfa ombord.

Resenärerna kan ta med cykel, barnvagn och sällskapsdjur. Båtarna på pendelbåtslinjen 84 kommer att drivas med 100-procentigt förnybart bränsle, HVO 100, vilket innebär en minskning av växthusgasutsläpp med 70-90 procent jämfört med fossil diesel. Vanliga SL-biljetter gäller ombord.

Oscar Carheden, VD på Djurgårdens Färjetrafik, uttrycker sin entusiasm över den nya linjen:

– Det är en stor dag för alla pendlare i Värmdös som från och med nu kan välja att ta båten till arbetet eller sin skola. Pendelbåt är ett stressfritt och bekvämt resealternativ som avlastar våra vägar. Att man dessutom kan använda tiden till att sitta och jobba eller studera är förstås ytterligare en anledning att välja linje 84.