Nyheter

MABI Mobility lanserar mobilitetssatsning i samarbete med EC2B Mobility

MABI Sverige AB, en framstående aktör inom biluthyrning, har under sitt affärsområde MABI Mobility ingått ett samarbete med EC2B. Denna allians syftar till att omvandla landskapet för hållbar mobilitet, genom att i en gemensam plattform sammanföra olika aktörer och erbjuda smidigare lösningar för kundernas transportbehov med kollektivtrafik, lånecyklar och poolbilar. Detta stärker MABIs position som en progressiv aktör inom branschen.

Detta har möjliggjorts mycket tack vare stöd från innovationsmyndigheten Vinnova, som sett potentialen i MABI och EC2Bs gemensamma vision. Som enda MaaS-leverantören (Mobility as a Service) i Sverige erbjuder EC2B de tre delar som krävs: fysiska, digitala och mjuka tjänster (såsom kommunikation och nudging för beteendeförändring).

– Vi är entusiastiska över samarbetet med EC2B. Det är ett betydande steg för oss att kunna erbjuda våra gemensamma kunder ännu mer hållbara och praktiska lösningar för deras transportbehov, säger Linnea Hammar, Marknadschef för MABI Sverige AB. Genom att samarbeta med EC2B kan vi ta ytterligare steg mot att minska klimatpåverkan och främja en mer hållbar mobilitet i samhället.

Intresset från fastighetsägare är stort och det nya konceptet har som ett första steg lanserats hos två framstående kunder, GoCo Health Innovation City och Karlastaden i Göteborg. MABI och EC2B planerar att fortsätta utveckla samarbetet för att möta den ökade efterfrågan på hållbar mobilitet och erbjuda innovativa lösningar för framtiden.

– Vi är glada över att MABI kommit in projektet med sin stora erfarenhet av bildelning. För oss betyder det att vi har en nyfiken och flexibel samarbetspartner med ett framåtlutat förhållningssätt för att göra erbjudandet till våra kunder komplett, säger Lennart Persson VD på EC2B.

MABI Sverige AB är en ledande aktör inom biluthyrning och erbjuder ett brett utbud av fordon och tjänster för både privatpersoner och företag. Med fokus på kvalitet, service och hållbarhet strävar MABI efter att vara det självklara valet för alla som behöver flexibel, hållbar och pålitlig transport.

EC2B Mobility AB är en innovativ teknikpartner som specialiserar sig på nyckellös mobilitet och hållbara transportlösningar. Genom att erbjuda en samlad plattform för delad mobilitet hjälper EC2B fastighetsägare att införa resurseffektiva och hållbara mobilitetsåtgärder.