Nyheter

Stockholm i topp tio på global rankning av bästa städer för distansarbete

Remote, ledaren i att bygga, hantera och stödja globalt distribuerade teams, släpper idag deras lista över de 100 ledande destinationerna för distansarbete världen över. Listan, som är baserad på en detaljerad analys av faktorer som varierar från livskvalitet, säkerhet, internetinfrastruktur, ekonomiska faktorer, resmöjligheter och mer, använder sig av aktuell data för att ge digitala nomader och andra yrkesarbetande på distans ett omfattande underlag för att underlätta informerade beslut som överensstämmer med personliga preferenser och professionella mål.

Remote lanserade deras första Best Destinations for Remote Work under 2021, när distribuerat arbete var relativt nytt och reserestriktioner fortfarande var ett faktum i flera länder efter pandemin. Idag, i en tid då distansarbete har förflyttats från att vara en nödvändighet till ett livsstilsval för många, så har betydelsen av att välja rätt destination blivit större än vad den var då.

Remote har valt att uppdatera 2024 års upplaga med faktorer som reflekterar vår nya verklighet, och består bland annat av mätning av inflationsnivåer och tillgängligheten till visum för digitala nomader — något som nu erbjuds i mer än 50 länder.

Stockholm placeras högst av alla nordiska länder. Reykjavik följer direkt efter på plats 10, Oslo intar plats 12, Helsingfors nummer 13 och Köpenhamn landar på plats 15. Andra placeringar värda att notera är att grannarna Spanien (Madrid) och Portugal (Madeira), intar både första och andra plats.

Städerna som placeras allra högst inom kategorin livskvalitet är Victoria (Seychellerna), Bridgetown (Barbados) och tredjeplats intas av Helsingfors i Finland. På topplistan i kategorin öppenhet så hamnar Bern (Schweiz) på förstaplats, Auckland (Nya Zeeland) tar andraplatsen och Köpenhamn (Danmark) intar tredjeplatsen.

Topp tio på listan inkluderar:

1. Madrid, Spanien

2. Madeira, Portugal

3. Toronto, USA

4. Auckland, Nya Zeeland

5. Tokyo, Japan

6. Paris, Frankrike

7. Portland (Maine), USA

8. Taipei, Taiwan

9. Stockholm, Sverige

10. Reykjavík, Island

Hela undersökningen finns tillgänglig på:

www.remote.com/best-destinations-remote-work.

– Distansarbete ger yrkesarbetande möjligheten att behålla sin karriär där de känner sig som mest inspirerade, produktiva och balanserade. Årets lista över de främsta destinationerna för distansarbete reflekterar inte bara de bästa platserna för att bo och arbeta på distans, utan ger också en god bild av vad distansarbetande behöver för att frodas i en snabbföränderlig värld, säger Job van der Voort, medgrundare och CEO Remote. En av de mest spännande aspekterna med distribuerat arbete är hur det möjliggör ett utbyte av kulturer, idéer, innovationer och hur det berikar samhällen. Vi ser fram emot att bevittna den positiva påverkan som globala medborgare kommer ha på deras utvalda destinationer.

För att registrera dig eller läsa mer om Remote, besök:

www.remote.com.

Foto: Jonas Olsson