Nyheter

Volvo CE och Swecon ger energi till en av Europas mest hållbara racerbanor

Racerbanan GTR i Eskilstuna har gått samman med prisbelönta Formel 1-banespecialisten Apex Circuit Design, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) och Swecon för att vidareutveckla och färdigställa den befintliga banan och området för evenemang.

När banan är klar förväntas den:

bli en av Europas mest hållbara racerbanor under namnet Eskilstuna Track & Resort

ytterligare stärka Eskilstunas profil som ledande inom investeringar i hållbar utveckling tillsammans med sina partners – till förmån för samhället

erbjuda en perfekt plattform för samverkan med intressenter runt om i världen

För att bli en av Europas mest hållbara motorbanor kommer den 3,5 kilometer långa banan i största utsträckning tillverkas av återvunnet material, använda förnybara energikällor med låga koldioxidutsläpp samt tillhandahålla laddinfrastruktur för eldriven racing. Dessutom kommer den att anpassas till den cirkulära ekonomins grundpelare att återanvända, minska och återvinna.

Eskilstuna Track & Resort kommer ytterligare stärka kommunens profil när det gäller hållbar utveckling. Eskilstuna har redan etablerat världens första klimat- smarta köpcentrum och är hem till huvudkontoret för Volvo CE – ett företag som arbetar med innovativa och hållbara produkter och tjänster.

 

Uppdaterad med de senaste produkterna och tjänsterna från Volvo CE utgör Eskilstuna Track & Resort en utmärkt plats för partners att engagera sig med sina intressenter. Banan har redan använts som testbädd för att utveckla World RX-rallycrossbanornas kurvor (där Volvo CE tillsammans med Swecon, återförsäljare av Volvos produkter och tjänster, är officiella partners för banbyggandet) och kommer fortsätta att användas så även efter miljöomvandlingen.

Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna:

– Det här är ännu en spännande nyhet för Eskilstuna. Vår stad är stolt över att vara ledande inom miljömässig hållbarhet, och för oss innebär det att alltid söka innovativa partnerskap som det här, där vi tillsammans kan göra verklig skillnad till förmån för samhället.

Första fasen av Eskilstuna Track & Resort förväntas vara färdigställd till sommaren 2024.