Nyheter

Bobcat banar väg för en smartare, mer hållbar och uppkopplad framtid med innovativ INTERMAT 2024-utrustning

Bobcat visar det internationella byggsamfundet hur det accelererar mot en smartare, mer hållbar och uppkopplad framtid med sin innovativa lineup för INTERMAT 2024. En mångfald av Bobcat-utrustning för konstruktion, markunderhåll och materialhantering visas på utställningen, somhöälls i Paris-Nord Villepinte i Frankrike fram till den 27 april.

Bobcat använder INTERMAT 2024 som en plattform för att debutera flera banbrytande modeller, inklusive dess TL25.60e elektriska teleskoplastare. Den visar också upp en rad andra nyligen introducerade produkttillägg och innovationer, inklusive dess M-serie S630 och S650 minilastare, PA12.7v kompressor, hydrobehandlad vegetabilisk olja (HVO) biobränslekompatibla enheter, dess uppdaterade utbud av roterande teleskoplastare för marknader i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA), och system för kollisionsvarning och undvikande.

Det omfattande utställningssortimentet har tagits fram med fokus på säker, hållbar och kostnadseffektiv verksamhet, i syfte att visa hur Bobcat-innovationer kan hjälpa användare att åstadkomma mer. Andra produktlinjer som visas på tillverkarens INTERMAT 2024-stativ (Hall 5b | Stand E127) inkluderar minigrävare, kompaktlastare, kompakt bandlastare, grävlastare, kompakta hjullastare, markunderhållsenheter, bärbara motormodeller, material hanteringsutrustning med mera.

Jan Moravec, Vice President of Product, Bobcat EMEA:

– I linje med Bobcats långvariga engagemang för hållbar utveckling fortsätter vårt team att utveckla produkter, tillbehör och tjänster som överträffar våra kunders förväntningar. Utrustningen vi visar upp på INTERMAT 2024 återspeglar vårt engagemang för innovation, hållbarhet och kundcentrering, och visar att det är möjligt att forma en grönare och mer effektiv framtid utan att kompromissa med prestanda eller produktivitet.

Sätt fokus på innovation

INTERMAT 2024 tillhandahåller den globala startplattan för Bobcats TL25.60e elektriska teleskoplastare. Drivs av vätskekylda batterier som kan fungera i en rad olika väderförhållanden, har nollutsläppsmaskinen en nominell driftskapacitet (ROC) på 2,5 ton, lika med den för den populära dieseldrivna TL25.60-modellen.

Med tre separerade elmotorer designade för att maximera effektiviteten, en hydrostatisk transmission för att öka prestanda, en topphastighet på 25 km/h och samma dimensioner som sin konventionella motsvarighet, levererar TL25.60e också låga ljudnivåer, minimala driftskostnader och imponerande mångsidighet , som bevisar att branschledande prestanda och miljövänlig verksamhet kan gå hand i hand.

Besökare på Bobcats INTERMAT 2024-monter har också möjlighet att uppleva Bobcats transparenta OLED (T-OLED) skärmteknologi, som har införlivats i det högra fönstret i TL25.60e-konceptet. Utvecklad i samarbete med LG och BSI Research, Bobcats T-OLED-teknik ger operatörer tillgång till en rad funktioner utan att ta blicken från arbetsplatsen, vilket ger oöverträffad tydlighet, lyhördhet och synlighet.

Den har också kapacitet att underlätta en rad mer avancerade applikationer, såsom realtidssimuleringar av virtuell verklighet (VR) för kartläggning av verktygsledningar.

Bobcat RogueX2-konceptlastaren gör sin europeiska debut vid INTERMAT 2024.

Denna autonoma, helelektriska maskin har byggts som en provningsplats för teknologier som utvecklats som en del av Bobcats innovationsfärdplan. RogueX2 producerar nollutsläpp tack vare sitt litiumjonbatteri, elektriska drivsystem och elektriskt aktiverade lyft- och tiltkinematik utan hydraulik.

Maskinen har hjul istället för band för att optimera dess elektriska batteridrifttid, och dess axialflödesmotorer ger otrolig dragkraft. Utan hytt ger den helt autonoma RogueX2 en glimt av hur framtida generationer av Bobcat-lastare kommer att underlätta en helt ny arbetsupplevelse för användarna.

Andra innovationer som står i centrum vid INTERMAT 2024 inkluderar Bobcats kollisionsvarning och undvikandesystem, som utnyttjar maskinintegrerade radarsensorer för att förbättra situationsmedvetenheten hos sladdstyrda och kompakta bandlastare.

Den banbrytande tekniken kan anpassas för att passa platsspecifika krav, och erbjuder realtidsdetektering av hinder och risker och en mängd olika svarsalternativ.

I enlighet med INTERMAT 2024:s fokus på hållbarhet, använder Bobcat showen för att öka medvetenheten om sin gröna motor och bränsleteknologi. Tillverkarens monter har de nyligen introducerade M-Series S630 och S650 Stage V minilastare, som har utvecklats för användning på europeiska marknader.

Modellernas D24-motorer, som har Bosch bränsleinsprutningssystem, levererar överlägsen prestanda samtidigt som de följer strikta utsläppsbestämmelser.

En ny serie Bobcat roterande teleskoplastare – med tillverkarens patenterade panoramahytt, som erbjuder oöverträffad sikt – visas också i Paris. Det senaste sortimentet omfattar nio Stage V-modeller med lyfthöjder på mellan 18 och 39 m som är designade för europeiska marknader, och fyra Stage IIIA-maskiner med lyfthöjder på 18 till 26 m som har utvecklats för användning i Mellanöstern och Afrika .

Parisutställningen tillhandahåller en startplatta för Bobcats PG40- och PG50-generatorer.

Enheterna representerar ett steg framåt när det gäller bärbara kraftlösningar, och erbjuder ett urval av fördelar såsom valfria löparredskap för enkel transport och ”Liquid Heat”, ett lågbelastningshanteringssystem designat för att minska stilleståndstiden och ge sinnesfrid. Drivna av Stage V Hyundai D24-motorer bygger de miljömedvetna modellerna på framgångarna från sina föregångare genom att leverera en kombination av ökad kraft och lägre bränsleförbrukning.

Bobcat PA12.7v-kompressorn ingår också i tillverkarens INTERMAT 2024-sortiment. Den portabla kompressorn med variabelt tryck använder ett FlexAir-system, som gör att den kan arbeta i intervallet 5,5 till 12,1 bar, vilket erbjuder gratis luftleveranser på 5,2 till 7 m3 per minut. Som ett resultat är PA12.7v lämplig för ett brett spektrum av applikationer, vilket gör den till en av de mest mångsidiga luftkompressorerna på marknaden.

Dessutom visar Bobcat hur dess konstruktionssortiment levererar ännu högre nivåer av hållbarhet till användarna. Tillverkarens minigrävare, minilastare, kompakt bandlastare, kompakta hjullastare, teleskoplastare, roterande teleskoplastare, minibandlastare och gaffeltruckar har godkänts för användning med HVO biobränsle och andra paraffinbränslen som standard enligt EN 15940.