Nyheter

GlobalConnect anslöt över 11 000 hushåll under första kvartalet

Under årets första kvartal i år anslöt GlobalConnect över 11 000 nya svenska hushåll till sitt nät. GlobalConnects fortsatta utbyggnad av fibernäten och anslutning av hushåll i Sverige är i linje med regeringens bredbandsstrategi där målet är att alla ska ha tillgång till uppkoppling 2025.

GlobalConnect fortsätter arbetet med att bygga ut bredband och koppla upp nya hushåll med över 11 000 (11 532) nya svenska hushåll anslutna till sitt nät under det första kvartalet 2024.

– Sverige har kommit långt i arbetet med bredbandsutbyggnaden. Det innebär att den fiberutbyggnad som nu pågår ofta är till platser som ligger lite mer otillgängligt. Det är därför glädjande att vi trots det har lyckats ansluta så många hushåll som vi har gjort i år, säger Fredrik Hjelmborn, byggchef på GlobalConnect.

Förutom anslutna hushåll har GlobalConnect under det tredje kvartalet byggt ut sitt bredbandsnät i absolut närhet till ytterligare 10 896 svenska hushåll (homes passed, HP). Enligt SCB bor i genomsnitt 2,19 personer per hushåll, vilket betyder att ytterligare 23 862 personer har möjlighet att beställa och få tillgång till en fiberanslutning hittills under årets tre första månader.

GlobalConnect bygger över hela landet, från norr till söder. Den svenska konsumentaffären har växt de senaste åren och innebär att GlobalConnect idag har nästan 700 000 svenska hushåll anslutna till fibernätet.

Om hushåll och användare
Uträkningarna kring antalet personer som fått anslutning till snabbt bredband från GlobalConnect är gjorda utifrån att det bor i genomsnitt 2,19 personer per hushåll (SCB, 2019).

Om möjlighet att koppla upp sig
Gällande möjlighet att koppla upp sig, är siffran från regeringens bredbandsmål – det så kallade homes passed, HP. Det betyder att bredbandsnätet byggts i absolut närhet till hushållen.