Nyheter

Debatten om kollektivtrafiken går vidare: ”Inför avgiftsfri kollektivtrafik i Göteborg”

”Kollektivtrafiken är avgörande för människor i förorten, men högerpolitiker som har noll kontakt med hur våra liv ser ut drar in det ekonomiska stödet och öser samtidigt pengar över bilismen vars utsläpp tvingar folk på flykt. Avgiftsfri kollektivtrafik hade varit en perfekt reform för lokal och global klimaträttvisa.”

Det skriver Veronika Österberg, Aktiv i Ta tillbaka framtiden i en debattartikel i Dagens ETC:

”Västtrafiks biljettpriser har välförtjänt fått stå i debattens centrum de senaste månaderna. Detta efter att de moderata regionråden Peter Hermanssons och Lars Holmins motion om civila biljettkontroller verkställdes i Göteborg.”

”Politikerduon står för en politik där biljetten ska bli dyrare och de som inte kan betala ska trots allt tvingas till det genom kontroller. Innan valet sa Holmin till Göteborgs-Posten att han tycker att ”resenärerna ska betala en större andel av sin biljett”. Anledningen? Att det är många som inte använder kollektivtrafiken, och de ska inte behöva bidra.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.etc.se/debatt/infoer-avgiftsfri-kollektivtrafik-i-goeteborg