Nyheter

Lease a Bike får svenska företag att cykla till jobbet för välgörenhet – donerar 28 000 kr till Frihet på cykel

I år introducerade Lease a Bike initiativet Bike to Work Days för första gången i Sverige. Mellan den 3–7 juni anslöt sig 24 svenska företag för att cykla till jobbet i syfte att samla in pengar till den ideella organisationen Frihet på cykel – ett initiativ från Cykelfrämjandet som genom kurser får fler att lära sig cykla. Tillsammans samlade man ihop 28 205 kr som Lease a Bike nu donerar oavkortat till Frihet på cykel.

Lease a Bike är Sveriges snabbast växande fullservice-tjänst inom förmånscyklar. Sedan lanseringen på den svenska marknaden 2022 har över 2 000 svenska arbetsgivare anslutit sig till tjänsten, och kundbasen inkluderar både kommuner och några av Sveriges största företag.

I år introducerade leasingaktören Bike to Work Days för första gången på den svenska marknaden tillsammans med Cykelfrämjandet, för att uppmana fler arbetsplatser att cykla till jobbet och samtidigt bidra till en god sak. Mellan den 3–7 juni anslöt sig 24 svenska företag för att samla in pengar till Cykelfrämjandets ideella organisation Frihet på Cykel, som anordnar cykelkurser för de som inte fått möjlighet att lära sig cykla.

För varje kilometer som cyklades under perioden donerar nu Lease a Bike en krona till organisationen. Initiativet resulterar i att Lease a Bike donerar 28 205 kr till Frihet på Cykel.

Rekordstort engagemang globalt – en halv miljon doneras av Lease a Bike till välgörande ändamål

Bike to Work Days är ett globalt initiativ från Lease a Bike som genomförs i Sverige, Österrike, Belgien, Nederländerna och Tyskland. På alla marknader samlas kollegor för att cykla till arbetet för lokala välgörenhetsinitiativ. I år har man globalt sett engagerat 3 463 företag och samlat in över 530 000 kr. Tillsammans har man cyklat nästan tre och ett halvt varv runt jorden, vilket är ett nytt rekord. Daniel Fathi-Najafi, Country Manager på Lease a

Bike Sverige, ser god potential på den svenska marknaden.

– Det är med stolthet vi introducerar Bike to Work Days för första gången i Sverige. Mot bakgrund av att det blivit ett framgångskoncept på de andra marknaderna i Europa ser vi mycket positivt på framtiden och att ännu fler arbetsplatser ska delta för att välja cykeln och göra skillnad. I förlängningen hoppas vi att initiativet ska leda till att fler fortsätter cykla till jobbet och bidra till en mer positiv attityd till cykelpendling i stort, säger Daniel Fathi-Najafi, Country Manager på Lease a Bike Sverige.

Om Lease a Bike

Lease a Bike som är en del av Bike Mobility Services är en marknadsledande leverantör av förmånscyklar både i Sverige och globalt. Bolaget ägs av Volkswagen Financial Services och Pon som bl.a. är världens största cykelkoncern med varumärken som Gazelle, Cannondale och Urban Arrows i gruppen. Lease a Bike erbjuder enkelhet, flexibilitet och trygghet och arbetar för att göra cykling tillgängligt för alla. Deras breda utbud av cyklar från lokala cykelhandlare och smidiga leasingprocess gör det enkelt för arbetsgivare att investera i anställdas välbefinnande och samtidigt främja miljövänliga transportalternativ.