Nyheter

Karl-Johan Aksell ny arbetschef på Svevia

Den 23 september tillträder Karl-Johan Aksell som arbetschef för Asfalt inom avdelning Tillverkning på division Industri, Svevia. Uppdraget omfattar att leda arbetet med samordning och utveckling av Svevias fasta etableringar av asfaltverk.

– Jag hälsar Karl-Johan varmt välkommen till oss på tillverkning i Svevia. Med sin styrka som ledare, sin stora tekniska kompetens samt breda och djupa kunskap om produkten asfalt kommer han att bli en nyckelspelare i vårt fortsatta utvecklingsarbete. I en tid med ökat behov av vägunderhåll ska Svevia erbjuda kostnadseffektiva och långsiktigt hållbara produkter. En del av Karl-Johans uppdrag kommer vara att driva vårt pågående arbetet med ökad cirkularitet i vår asfaltproduktion, säger Erik Andersson, avdelningschef för Tillverkning, division Industri.

Karl-Johan Aksell kommer närmast från Ncc och en roll som teknisk specialist inom tillverkning av asfalt, och har innan dess haft olika roller inom asfalttillverkning som arbetschef och platschef. Karl-Johan har mer än 25 års erfarenhet från branschen i huvudsak inom asfalt men även inom kross- och väglaboratorieverksamhet.

– Att genom teknikutveckling hitta nya möjligheter är något jag verkligen brinner för. Asfalt är en produkt som under de senaste åren har utvecklats på många sätt, där vi med teknikutveckling kan minska den negativa miljöpåverkan genom att återanvända asfalt och använda förnyelsebara bränslen och biobindmedel. Utmaningen i mitt nya uppdrag kommer nog framförallt att bli den stora geografin. Mitt intryck av Svevia är att det är ett bolag med transparant kultur och korta beslutsvägar. Jag ser verkligen fram emot att lära känna medarbetare, kollegor i hela landet, säger Karl-Johan Aksell.

Foto: Svante Örnberg