Nyheter

Nästa generations bensinfria mack med AI och super chargers

Ladda elbilen supersnabbt medan du gör ännu snabbare vardagsärenden, som att hämta upp onlinebeställningar, kompletteringshandla, serva bilen eller bara stanna för en helt vanlig fika. Betala digitalt och lämna fulladdad på bara 30 minuter. Aimos löfte om att underlätta människors liv genom mobilitet, hållbarhet, innovation och digitalisering har fått ett ansikte.

Aimo, tidigare Q-Park, köptes 2019 upp av “Fortune Global 500”-företaget Sumitomo Corporation. Sedan dess har en spännande resa påbörjats med målet att omdefiniera uppfattningen om parkering i allmänhet och varumärket i synnerhet. Aimo, akronym för Artificiell Intelligens och Mobilitet, är talande för de framtidsvisioner Aimo har i en parkerad bransch.

Det nya konceptet, sprunget ur Aimo Parks nya innovationslabb, skall både förenkla det stora livspusslet i vår stressiga vardag och samtidigt främja ett mer hållbart samhälle.

– Man åker ingenstans för att parkera, man parkerar överallt för att göra något annat. Kan vi samla fler ärenden på en och samma plats underlättar det inte bara för individen utan avlastar även innerstadstrafiken. Äger du en elbil och verkar i Stockholm city behöver du idag åka långt utanför för tullarna att hitta super chargers. Vi vill gå från att vara ett traditionellt parkeringsgarage till att bli en hubb för hållbarhet och mobilitet, med kundfokus som största drivkraft. Det här är ett tydligt första steg på vägen, säger Peder Ståhlberg, VD på Aimo Park.

Aimo Parks nya innovationsprojekt öppnar portarna på Regeringsgatan 109 i centrala Stockholm där konceptet skall utvärderas för att se vad nästa steg i utvecklingen blir.

– Innovation handlar om att bryta konventioner med ambitionen att skapa något nytt och bättre. Vi vet ännu inte exakt vad detta kommer att utvecklas till, vilket delvis är syftet – att förstå på vilket sätt besökaren väljer att använda det. Blir det en mikrogalleria, en selfservice-station, en bekvämlighetsterminal, eller den nya bensinfria macken? Vad vi än kommer att kalla det, är vi minst sagt upprymda över att se det här projektet få fötter och komma till liv, avslutar Peder Ståhlberg.