Nyheter

Malmö beslagtar 100 elsparkcyklar om dagen sedan nya lagen 1:a september

Att köra och parkera elcyklar på gångbanor är sedan den 1:a september förbjudet. Istället ska de parkeras vid angivna platser som kommunerna sätter upp. I Malmö har man beslagtagit ca 100 elcyklar om dagen sedan den nya lagen trädde i kraft.

_ Om de inte hämtas inom en månad så kommer vi att skrota dem ochb då blir det en avgift på 500 kronor plus en flyttningskostnad som också är på 500 kronor, då blir det 1000 kronor per elsparkcykel, säger Radivoj Papic, gruppchef för fordonsflyttarna i Malmö till SVT.

– Vi har fått sätta in extra personal eftersom det är så många som står fel så vi hinner inte ta alla som står felparkerade, avslutar Radivoj Papic till SVT.

I Malmö är det företagen Tier, Bolt, Voi och Lime som totalt har ca 6 500 elsparkcyklar.