Nyheter

Samhällssäkerhet och totalförsvar i fokus på mässan SKYDD

SKYDD är Nordens största branschmässa inom säkerhet, personligt skydd, räddningsarbete, brandbekämpning och IT-säkerhet. Mässan pågår 25-27 oktober på Stockholmsmässan. I år är samhällssäkerhet och totalförsvar i fokus – något som är mer aktuellt än någonsin.

Sällan har säkerhet och försvar varit så aktuella frågor som i år. Med ett skakigt omvärldsläge så blir det ännu viktigare att samla branschen för att tillsammans hitta lösningar framåt. SKYDD är mässan som berör en stor variation av ämnen för alla som på något sätt jobbar med säkerhet och skydd.

– Världsläget förändrats otroligt snabbt idag och då behöver vi också hänga med i branschen. Jag ser SKYDD som en temperaturmätning på utveckling och vad som har hänt i samhället, säger Karin Johannesen, säkerhetschef för stadsledningskontoret i Stockholms stad.

Till mässan kommer utställare och besökare från privat, kommunal och offentlig sektor. Anders Arehag, projektledare för mässan, vill att SKYDD ska vara en mötesplats där branschen tillsammans kan jobba med de aktuella frågorna. Samhällets säkerhet och totalförsvaret är mässans huvudfokus i år.

– SKYDD är en viktig mötesplats och i år är mässan mer aktuell än någonsin. Med ett skakigt omvärldsläge så är det ännu viktigare att nätverka, byta erfarenheter och samarbeta inom branschen, säger Anders Arehag, projektledare för SKYDD.

Bland årets programpunkter finns föreläsningar som Kan man bygga bort brottslighet i det offentliga rummet?, Hur stor brandrisk utgör batteriet i din framtida elbil? och Säkerhetsarbete i en orolig omvärld. Dessutom kommer entreprenörerna Martin Gren, medgrundare av Axis Communications, Pierre Racz, grundare av Genetec och Dean Drako, grundare av Eagle Eye Networks, att vara med i ett panelsamtal för att diskutera teknik-och marknadstrender. Panelsamtalet sker mässans första dag och det är ett unikt tillfälle att se tre stora entreprenörer inom säkerhetsbranschen tillsammans.

Mässans första dag avslutas med ett nytt koncept: Club SKYDD. Här sker gemensam middag, underhållning och prisutdelning i tre kategorier. Club SKYDD startar 25 okt kl.17.30 i Victoriahallen.

SKYDD

SKYDD är Nordens största branschmässa inom skydd och säkerhet, brandbekämpning, räddningsarbete och personligt skydd. Skydd i Stockholm är sedan länge säkerhetsbranschens viktigaste mötesplats. En internationell arena för nyheter, nytänkande och kreativa säkerhetslösningar som för utvecklingen framåt och visar vägen till ett tryggare samhälle. Mässan pågår den 25 – 27 oktober på Stockholmsmässan.

Mer information finns på:

www.skydd.net