Nyheter

Flyr samarbetar med Amadeus för att sälja flygbiljetter via resebyråer

Det norska flygbolaget har börjat distribuera sitt innehåll genom Amadeus Travel Platform för att ge resebyråer tillgång till Flyrs lågpris- och företagspriser.

Det norska lågprisbolaget (LCC) Flyr har tecknat ett distributionsavtal med Amadeus för att ge resebyråer tillgång till dess innehåll. Resebyråer över hela Europa kan nu boka Flyr effektivt genom Amadeus Travel Platform.

Det kommer att ge kostnadsmedvetna resenärer ett större urval av flygresor att välja mellan och samtidigt förbättrad operativ effektivitet för resebyråerna. Flygbolaget använder Amadeus Ticketless Access, en lösning för lågkostnads- och hybrida flygbolag, som möjliggör sömlös integration med resebyråns bokningsflöde och processer.

Lösningen simulerar utfärdandet av en virtuell biljett (s.k. light ticketing) så att resesäljare kan behandla bokningar med Flyr på samma enkla och välbekanta sätt som för alla andra flygbolag i Amadeus. Detta bidrar till att öka LCC:s räckvidd och adoptionsfrekvens. Resesäljare får på sin sida tillgång till realtidspriser och kan enkelt boka och sälja resor för att ge en bättre shoppingupplevelse.

– Många har länge velat boka sina Flyr-biljetter via sin resebyrå. Vi är mycket glada över att i samarbete med Amadeus har vi fått till en distributionslösning som gör att vi kan erbjuda bokningar via resebyråer. Det är viktigt för oss att nå ut till ännu fler resenärer, inte minst affärsresenärer, och få en större andel av resemarknaden i Europa, säger Thomas Ramdahl, Commercial Director at Flyr.

– Vårt mål är att kunna erbjuda det mest omfattande innehållet och den smidigaste bokningshanteringen för våra resesäljare, samtidigt som vi försöker göra det enkelt för LCC:er som vill distribuera sina erbjudanden genom vårt stora nätverk av resebyråer. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett omfattande utbud av flygbolagsinnehåll genom Amadeus Travel Platform och vi är mycket glada över att Flyr ansluter sig till vår plattform och bekräftar värdet och räckvidden vi tillför alla typer av flygbolag, betonar Ludo Verheggen, Director of Global Air Distribution Growth, Amadeus.

Flyr är ett norskt flygbolag som för närvarande flyger till destinationer i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz, Belgien, Österrike, Frankrike, Spanien, Portugal, Italien, Grekland och Kroatien.