Nyheter

Den nya generationens DAF XD och XF Electric

DAF Trucks har presenterat toppmoderna, modulära eldrivlinor (BEV) för sin nya generation av DAF XD och XF lastbilar på IAA Transportation 2022 i Hannover, Tyskland.

De här nya helt elektriska drivlinorna har en nollutsläppsräckvidd på över 500 kilometer på en enda laddning, vilket visar DAF:s miljöledarskap.

Toppmoderna PACCAR EX-D1 och PACCAR EX-D2 e-motorer

– 170 kW (230 hk) upp till 350 kW (480 hk)

Brett urval av effektiva batterier

Utsläppsfri räckvidd på 200 till över 500 kilometer

Passar för snabb DC- och AC-laddning

Utmärkt användarvänlighet för karossbyggare tack vare modulär batteriförpackning

650 V e-PTO finns som tillval

Diskreta detaljer i den blå yttre designen framhäver drivlinan med nollutsläpp

Försäljningen har startat för både XD Electric och XF Electric

4×2-traktorkonfigurationer och 4×2- och 6×2-hyttkonfigurationer

Day Cab, Sleeper Cab och Sleeper High Cab

År 2018 var DAF Trucks den första lastbilstillverkaren i Europa som marknadsförde en helt elektrisk distributionslastbil. Sedan dess har dussintals CF Electric-fordon med dragbilschassin och chassin med hytt satts i drift utan utsläpp av ledande transportoperatörer i hela Europa. Dessa enastående lastbilar används för att leverera till stormarknader, köra containers och samla in avfall i stadsmiljöer. DAF är ledande inom batteridrivna elektriska drivlinor med CF Electric samt LF Electric, med en utsläppsfri räckvidd på över 200 respektive 280 kilometer.

Nästa nivå av elektrisk transport

Med den nya generationens DAF XD Electric och XF Electric tar DAF helt elektrisk transport till nästa nivå. Dessa innovativa fordon bygger på den prisbelönta XF, XG och XG⁺ serien, som röstas fram till International Truck of the Year 2022 och erbjuder oöverträffad kvalitet, effektivitet, säkerhet och förarkomfort.

Två e-motorer, fem utgångar

De avancerade DAF XD och XF ellastbilarna drivs av de effektiva och tillförlitliga e-motorerna PACCAR EX-D1 och PACCAR EX-D2 med permanentmagnet, som erbjuder effekter från 170 kW/230 hk till 350 kW/480 hk. För att perfekt anpassa de här elektriska fordonen efter kundens behov och användning erbjuder DAF ett komplett utbud av batterier med två och upp till fem strängar som kan leverera nollutsläppsräckvidd på över 500 kilometer på en enda laddning. Tack vare optimal fordons- och laddningsplanering kan transportoperatörer praktiskt taget uppnå 1 000 helt elektriska kilometer per dag.