Nyheter

Förbättra säkerheten på nätet

Nu för tiden överförs mycket information via nätet. Nästan allt sköts online och därför är det också viktigt att skydda sin integritet och säkerhet på nätet. Det kan vara enkla saker som att använda starka lösenord eller att regelbundet byta lösenord. Om man jobbar på distans och väljer att sitta på ett café under tiden bör man också tänka på riskerna med att använda ett öppet nätverk.

Det är alltid bättre att använda ett säkert nätverk som kräver ett lösenord. Även om du bara tänkt använda nätverket under tiden som du letar efter casino utan spelpaus kan du utsätta dig och din information i fara.

Säkerhetsuppdateringar

Genom att regelbundet uppdatera datorer, mobiler och annat med de senaste uppdateringarna kan du skydda dig mot skadliga program, virus och annat som kan stjäla eller förstöra dina data. Anledningen till varför det är viktigt att använda den senaste versionen är att den gamla kan vara bristfällig. Det kan handla om att programmeringen inte funkar som den ska eller att man hittat en svaghet i systemet som andra kan utnyttja. Du kan också använda dig av olika typer av antivirusprogram och brandväggar som kan hjälpa till med att skydda dig online.

Välj starka lösenord

Ett starkt lösenord bör innehålla minst åtta tecken, inklusive bokstäver, siffror och specialtecken. Försök att undvika ord som finns i ordlistor eller vanliga fraser som kan vara lätta att gissa. Försök också att undvika att använda samma lösenord till flera konton, eftersom detta kan leda till stora säkerhetsproblem om någon av dina konton blir hackade. Om du har svårt att hålla reda på alla dina olika lösenord, kan du använda en lösenordshanterare för att hjälpa dig att skapa unika och säkra lösenord för alla dina konton. Då behöver du endast komma ihåg ett lösenord och låta lösenordshanteraren hålla koll på alla andra, den kan också ge förslag på starka lösenord du kan använda.

Undvik öppna WiFi-nätverk

När du ansluter till ett öppet nätverk kan vem som helst se din trafik och få tillgång till dina personliga uppgifter.Dessutom kan en hacker använda det öppna nätverket för att lansera attacker mot andra datorer som är anslutna till samma nätverk. Detta kan vara värt att ha i åtanke nästa gång du ansluter dig till ett möte online via ett öppet närverk. För att skydda dig själv bör du alltid ansluta till ett säkert trådlöst nätverk som kräver en lösenordsskyddad anslutning. Om du måste använda ett öppet WiFi-nätverk, se till att aktivera ditt VPN-skydd för att skydda din data och integritet.