Nyheter

Svensk mötesapp ser stark efterfrågan

Distansarbete, press att reducera resandet och behovet av internationell kompetens ökar efterfrågan på verktyg för effektiva möten och workshops på distans. Svenska Svava har blivit en viktig ingrediens i såväl svenska som internationella bolags omställning. Nu kliver saas-investeraren Johan Crona in tillsammans med Stefan Lindeberg, Bo Matsson, LMK och Almi.

Efterfrågan på verktyg för digitala arbetsprocesser och möten har ökat stadigt, men den sociala distanseringen var det som gav de redan etablerade aktörerna en rejäl skjuts. Trots semestertider rapporterar Svava en mångdubblad efterfrågan, jämfört med takten tidigare i år.

Bolaget har precis genomfört en övertecknad emission där bland annat saas-investeraren Johan Crona har gått in.

– Vinsten i att kunna digitalisera möten och processer har blivit så uppenbara att vi kommer förlita oss mycket på möjligheterna att fortsätta vara digitala framöver, säger Johan Crona. Där erbjuder Svava lösningar som tydligt visar hur bolagen kan spara värdefulla resurser och öka sin effektivitet. Därför är skalbarheten för Svava riktigt intressant.

Svava rustar för ett paradigmskifte i arbetskulturen snarare än ett tillfälligt undantagstillstånd. Den ökade pressen på att begränsa resandet har fått många företag att arbeta mot permanenta lösningar för smidiga distansmöten av alla typer.

– Vi hade en fördel i att vi började med att lösa de utmanande kreativa processerna. När vi nu gör det bra är det lätt att applicera de insikterna på alla mötesbehov i en verksamhet, säger Elia Mörling, VD på Svava.

Svava lanserades som ett innovationsbetonat verktyg för att skapa struktur och konkretisera planering och genomförande av möten på distans. Nu breddas utbudet till att skapa effektivitet i alla typer av möten, workshops, sprintar och retrospektiv, men även öka kvalitén på vanliga arbetsmöten. Bolaget byter samtidigt namn från Idea Hunt till Svava. De har precis genomfört en emission för att ytterligare påskynda expansion.

På bilden: Elia Morling, CEO och grundare av Svava