Nyheter

För femte året i rad tar Virta plats på Financial Times lista över Europas snabbast växande företag

Virta har återigen säkrat sin position bland Europas snabbast växande företag när de för femte året i rad tar plats på Financial Times FT 1000-lista. Virta är det enda laddningsföretaget för elbilar som har kvalificerat sig på listan flera år i rad.

För andra året i följd placerar de sig också på Tech Tour 50-listan, som belyser företagens tillväxt och innovation inom den europeiska techsektorn.

Årets lista markerar den åttonde upplagan av Financial Times FT 1000-lista, där de i samarbete med dataleverantören Statista rankar Europas snabbast växande företag. Listan som publicerades den 1 mars 2024 identifierar företag som har uppnått den högsta sammansatta årliga tillväxttakten (CAGR) i intäkter mellan 2019 och 2022.

Mellan 2016 och 2023 har Virta visat en konsekvent tillväxtbana med en genomsnittlig tillväxt på 97% per år. Den preliminära finansiella statistiken för 2023 indikerar en fortsatt acceleration, med en årlig intäktstillväxt på 96 %, till 78 miljoner euro.

Utöver en placering på FT 1000-listan har Virta för andra året i rad rankats bland de 50 mest lovande teknikföretagen på de europeiska riskkapitalinvesterarnas TechTour Growth50-lista. Virta röstades fram som ett av de 15 bästa teknikföretagen inom hållbarhet av en urvalsjury bestående av över 90 investerare. Tidigare har listan innehållit företag som Spotify och iZettle.

Jussi Palola, VD för Virta, understryker Virtas samarbetsstrategi med sina kunder som en nyckel till framgång;

– Våra framgångar uppnås tillsammans med våra proffsiga plattformskunder i Europa och Asien. Financial Times rankning visar att övergången till elbilar går väldigt snabbt. Nu ersätter vår verksamhet tillsammans över 10 miljoner liter fossila bränslen varje månad.  

När företaget blickar framåt betonar Palola Virtas engagemang för att nyttja sitt nätverk och patenterade energihanteringsteknik för att påskynda övergången till ett globalt energisystem baserat på förnybar energi.

Foto: markus roider 

För mer information:

https://www.virta.global/sv/nyheter/virta-ater-pa-ft-1000s-lista-over-europas-snabbast-vaxande-foretag